Site Loader

Hvis du får et spørgsmål om, hvad der gør en vej eller gade meget julet, så svarer du måske noget med, at det er en vej, hvor mange af husene har mange lyskæder oppe henover julen og vinteren. Måske tænker du, at nogle gør meget ud af at udsmykke deres veje med figurer, der relateres til julen eller med store julemænd og rensdyr på taget. Måske tænker du lidt anderledes og definerer julede veje og gader som veje, hvor der bliver pyntet op med lys, kæder, gran eller andet pynt henover selve vejen. Disse gader oplever men typisk i gågader i de lidt større byer. Men man kan faktisk også finde julede veje eller gader, der er julede hele året rundt og ikke kun i december. Det er de veje, hvor navnet i sig selv forbindes direkte eller indirekte med julen eller vinteren. Nogle af disse veje er samlet på en liste, så du har mulighed for at tage et smut forbi Danmarks mest julede veje.

Danmarks 10 mest julede veje

Der er nemlig udarbejdet en liste med 10 af Danmarks mest julede veje. Det er veje fra hele landet, hvor både Bornholm, Nordjylland, Sydsjælland og hovedstadsområdet er repræsenteret. Derfor har du da også mulighed for at komme en tur forbi nogle af disse veje, da du formentlig vil bo i nærheden af bare nogle af dem. Så kan du selv vurdere, om beboerne bor på disse veje, fordi de er ligeglade med, hvilken vej de har adresse på, eller om beboerne faktisk måske endda har valgt at købe bolig på netop denne vej, fordi de elsker julen og derfor er nødt til at bo på en vej, der konstant minder dem om deres elskede tid på året. Du kan læse meget mere om listen over Danmarks mest julede veje på denne hjemmeside.

Gør det til en leg at kigge på gadenavne

Det kan faktisk være rigtig sjovt at gå på jagt efter sjove eller anderledes gadenavne. Bor man i et område, hvor mange veje ligger tæt på hinanden kan man sagtens tage en gåtur eller cykeltur rundt i området for at finde sjove navne på veje og gader i ens område. Er man flere, der er med på legen, kan man jo nemt gøre det til en lille konkurrence, hvor det gælder om at finde det sjoveste vejnavn.

Man kan også lave denne lille leg hjemme fra stuen af eller mens man alligevel sidder på bagsædet i bilen på en længere køretur. Det kræver blot enten et gammeldags krakskort, en GPS eller en smartphone med indbygget kort. Herfra er det bare med at gå på jagt efter sjove gadenavne. I løbet af jagten kan det jo være, at man både kommer forbi Jagtvej og Nissedalen.

Post Author: Daniel Mendoza