Site Loader

Det er ved at være den tid på året, hvor der er mange, der begynder at gøre sig nogle overvejelser om de ting, som der skal ske i deres have. De fleste vil nemlig gerne have, at den er klar til brug lige så snart, temperaturen begynder at stige, således sommerens lange dage bare kan nydes uden en masse hårdt havearbejde.

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så læs mere om havetrends her eller herunder og find ud af, hvordan du får din have klar til sommer, så du blot kan læse dig tilbage i havestolen og nyde den skønne, danske sommer.

Din terrasse sørger for, at du kan rykke din hverdag udenfor til sommer

For det første bør du tage dig et kig på din terrasse. Ofte er det den, som man rykker en del af hverdagen ud på, når vejret er til det. Det betyder, at der er her, hvor familien samles efter en lang dag, det er her, hvor måltiderne nydes fra grillen, det er her, hvor der slappes af med en god bog, og det er måske her, hvor der også arbejdes.

Derfor bør du sørge for, at din terrasse er brugbar. Det betyder, at den skal være plan. Så fliser og sten bør ikke ligge skævt og være flækkede. Er det tilfældet, bør de udskiftes. Derudover skal du sørge for at vedligeholde og pleje dit træværk for eksempel med en god olie.

Gør din terrasse hyggelig med en masse skønne tilføjelser

Når din terrasse er klar, kan du gøre den hyggeligt med bløde havemøbler, lanterner, lyskæder og krukker med skønne, farverige og velduftende blomster. På den måde skabes der et godt miljø, som det føles rart at være en del af til sommer. Mange gange handler det nemlig om den gode atmosfære, når der skal herske en hyggelig stemning.

Skab den grønne oase der plejer alle dine sanser med bede i flor

Efter arbejdet med din terrasse, bør du gøre noget ved de mere grønne områder i din have. Disse kan nemlig komme til at udgøre en afslappende oase, der skaber ro og balance.

Sørg derfor for at have en smuk og grøn græsplæne, der kan forkæle dine bare tæer. Måske trænger din plæne derfor til lidt pleje, som du blandt andet kan opnå med en ny omgang såning og jævnlig slåning.

Derudover bør dine bede være fri for ukrudt og de bør bugne af smukke blomster, der skaber den idylliske stemning, der gerne skal herske i en have. Dine bede sørger også for at pleje og forkæle din sanser – her er der både tale om synet, lugten og følelsen.

Post Author: Daniel Mendoza