Site Loader

Det kan føles fuldstændig umuligt at finde en lejebolig i en af Danmarks større byer, og selv når man kommer længere ud i landet, kan det være svært at finde en lejebolig, man kan betegne som billig. Men hvad gør man så, hvis man vil undgå at blive husvild?

Her får du tre gode råd til, hvordan du finder en billig lejebolig, lige meget hvor i Danmark du bor.

Brug dit netværk

Det bedste råd du kan få, når du leder efter en lejebolig, er at du skal bruge dit netværk. Det er sådan set det samme, som hvis du skal søge job. Jo større og bedre et netværk du har, jo større er sandsynligheden for, at du kan finde dig en lejebolig hurtigt og nemt.

Det er selvfølgelig nemt nok at sige, men det er ikke desto mindre sandt. Selvfølgelig hjælper et stort netværk dig ikke, hvis du specifikt leder efter en bolig hos et af de store, danske boligselskaber, men det ville komme bag på dig, hvis du vidste, hvor mange udlejningsejendomme, der er privatejede.

Måske din fars kollega ejer en etageejendom på Frederiksberg, eller det kan være din folkeskoleveninde skal ud og rejse, og du derfor kan få lagt billet ind på hendes lejlighed i en periode. Hvem ved?

Derfor skal du altid huske at gøre brug af dit netværk.

Fokuser på de lokale boligportaler

Hvis det så viser dig, at dit netværk ikke kan byde på noget, så kan du med rette begynde at afsøge boligportalerne. Her er det meget anbefalelsesværdigt at tage et nærmere kig på de lokale boligportaler. En specifik fynsk boligportal kan nemlig meget vel være den bedste vej til en billig lejelejlighed i Odense.

Ligeledes er der ofte mere aktivitet på de lokale boligportaler, end der er på de landsdækkende. Det hænger sammen med, at de lokale boligportaler fungerer som specifikke søgninger. Hvis du kun vil bo i eksempelvis København, så er det jo meget lettere, hvis du kun bliver præsenteret for boliger i København, end hvis du også skal tage stilling til lejligheder på Fyn eller i Jylland.

Tænk kreativt

Når alt andet fejler er der kun en mulighed tilbage, men den kræver, at du virkelig lægger dig i selen. Når dit eget netværk ikke kan levere og boligportaler og de store udlejningsselskaber heller ikke er leveringsdygtige, så må du forsøge at få hjælp fra andres netværker.

Kort sagt er det du skal gøre at tænke kreativt og forsøge at gå viralt. Hvis du er musisk anlagt, kan du f.eks. indspille en sang om den bolig, du leder efter, eller du kan nøjes med at lave et sjovt opslag på Facebook. Det vigtigste er, at det bliver delt. For jo mere dit opslag bliver delt, jo flere kommer til at se det, og jo flere der ser det, jo større er sandsynligheden for, at du ender med at få din drømmelejlighed.

Post Author: Daniel Mendoza