Site Loader

En dårlig nattesøvn risikerer at medføre træthed, manglede overskud, irritation og amoralsk opførsel. Desuden påvirker en dårlig nattesøvn også kognitive strukturer og hermed indlæringsevnen og hukommelsen. Omvendt er der intet som en god nattesøvn, som giver dig energi og overskud til at leve det liv, som du gerne vil. Derfor er ens nattesøvn ikke et område man skal gå på kompromis med, men derimod et område, der kræver en særlig høj prioritet.

En god madras holder nøglen til den stabile nattesøvn

Der er flere faktorer, der kan påvirke din nattesøvn. Det inkluderer blandt andet støj, lysforstyrrelse, tankemylder og rastløshed. Disse faktorer er så vidt muligt vigtige at nedtone. Udover disse faktorer er det ikke overraskende meget vigtigt med en madras i høj kvalitet, der passer til din krop og dine individuelle behov. Her kan du få flere tips til den gode nattesøvn. Det er bestemt værd at investere lidt tid og penge i, da der er så meget på spil.

Søvneksperternes vise ord

Da vi alle er forskellige har vi alle forskellige behov med hensyn til søvn. Eksperter vurderer at det for nogle mennesker er nok med seks timers søvn, mens andre har behov for op til ni timers søvn. Statistiks set har kvinder brug for en anelse mere søvn grundet hormonelle og sociologiske årsager. De sociologiske årsager inkluderer blandt andet, at kvinder stiller større krav til sig selv, og laver derfor generelt mere end mænd i løbet af en dag.

Er middagsluren et godt supplement til nattesøvnen?

Er du typen, der er meget udfordret på den gode nattesøvn, så kan en kort middagslur være løsningen. Det er særligt gældende, hvis du er et B-menneske, som lever i et A-menneske system, som vores samfund i Danmark ofte er indrettet til. Søvneksperter påpeger dog, at det er vigtigt at skabe regelmæssighed omkring middagsluren, så hjernen kan vende sig til den indlagte lur. Det er dog en dyb og stabil nattesøvn som fokus bør rettes på. Brug de nødvendige ressourcer på at finde din opskrift på den gode nattesøvn, og lev et liv med høj livskvalitet, hvor dit fulde potentiale kan blive udløst.

 

Post Author: Daniel Mendoza