Site Loader

De fleste af os gør det på et tidspunkt. Vi flytter fra vores forældres hus og ind i vores egen bolig. Nogle flytter alene ind i en lille lejlighed eller et værelse. Nogle flytter sammen med andre og bor i et bofællesskab.

Det er et stort skridt at flytte hjemmefra. Det er en stor omvæltning i livet. Du skal pludselig selv klare alt i hverdagen. Der er ingen, der vasker tøj for dig og laver mad til dig. Du skal også selv betale huslejen.

Forberedelse

Vil du gerne have en god oplevelse med det at flytte hjemmefra, så forbered dig godt. Der er mange praktiske opgaver i forbindelse med en flytning. Du skal finde et sted at bo, du skal flytte alle dine ting, du skal måske købe nogle ting, du mangler, og så skal du fremover klare alting selv.

Nogle af de praktiske opgaver kan klares på ret kort tid. Du kan fx med hjælp fra familien godt flytte dine ting i løbet af en dag. Der er dog også nogle opgaver, der kan tage længere tid. Fx skal dine ting pakkes ned, før de skal flyttes. Har du mange ting, er det en stor opgave. Se tre tips her til nedpakningen.

Der er også nogle opgaver, som kan tage flere måneder. Nogle gange kan det være svært at finde en bolig. Det kan du altså med fordel gå i gang med nogle måneder eller måske nogle år, før du skal flytte hjemmefra. Du kan skrive dig på ventelister eller bare begynde at holde øje med markedet.

Tag ikke en kold tyrker

Den store omvæltning med pludselig at bo alene eller med nogle andre mennesker, kommer ikke alene. Du skal også selv klare alle de praktiske opgaver, der er i hverdagen. Samtidig starter du måske på en uddannelse. Det kan være svært at rumme alt det. Det kan også være svært at finde ud af det hele selv.

Medmindre du bare har styr på alting i forhold til økonomi, husholdning og så videre, så lad være med at tage en kold tyrker. Hold stadig kontakt med dine forældre, besøg dem så ofte som muligt, og lad dem hjælpe dig med nogle ting. Dukker der noget op, som du ikke lige kan klare nemt selv, så bed om hjælp. Dine forældre vil sikkert stadig gerne hjælpe dig.

Pas på økonomien

En af de svære ting, der kommer, når du flytter hjemmefra, er økonomien. Det er en god idé at lægge et budget. Gør det allerede, når du begynder at lede efter en bolig. Så ved du nemlig, hvor stor en husleje du har råd til. Men find en så lav husleje som muligt, så du har mere til mad og fornøjelser.

Post Author: Daniel Mendoza