Site Loader

Julen er ophav til mange forskelligartede traditioner. Og en af de bedste måder at komme i julestemning er at pynte op til jul, samtidig med at man kommer hinanden lidt nærmere. En god måde at komme hinanden nærmere på, imens man pynter op. Men hvis du har svært ved at finde på et noget at tale om imens i pynter hjemmet, så får du her tre facts om julen, du nok ikke kendte i forvejen.

Hvem kommer med gaverne?

I størstedelen af verden er det Julemanden, der kommer med gaverne, når der fejres jul, men sådan er det ikke alle steder. I det tidligere Sovjetunionen er det eksempelvis Babushka, der bringer gaver ud. Historien lyder, at Babushka for mere end 2000 år siden afslog at følges med de tre vise mænd til Betlehem for at møde Jesusbarnet, og siden har hun hvileløst vandret omkring i et forsøg på at finde det Jesusbarn hun aldrig så.

Babushka er den, der bringer gaver ud, men det er ikke den 24. eller 25. december hun kommer med gaverne. Hun kommer nemlig først til den russisk-ortodokse jul den 7. januar.

Hvilken er den mest julede gade i Danmark?

Hvis du elsker jul, er der bare nogen steder der er bedre at bo end andre. Der er flere nabolag rundt omkring i landet, hvor beboerne konkurrere om, hvem der pynter flottest op, men faktisk er der også en lang række byer, der nærmest har en konkurrence kørende om, hvilken gade der har det mest julede navn.

På Bornholm har man valgt at kalde en gade for ”Julestuen”, men hvis det ikke er julet nok, kan du altid besøge ”Nissedalen” i Skovlunde, ”Slædesporet” i Byrum, ”Rensdyrvænget” i Kolding, ”Snemandsvej” i Herlev eller ”Misteltenvej” i Kastrup.

TV2’s julekalenderhit har endda fået lov til at lægge et særdeles populært julenavn til en gade i Kastrup, der nu hedder Pyrus Allé.

Hvad køber danskerne meget af til jul?

Juleaften sætter danskerne ofte tænderne i traditionelle retter som gås, kalkun, and eller flæskesteg, og det kommer nok ikke bag på nogen, at andestegen er den absolutte favorit, da der faktisk er andesteg på bordet i 76 procent af de danske hjem, når juleaften oprinder.

Men en af de ting, vi køber allermest af i julemåneden er faktisk noget så almindeligt som smør. I december måned køber danskerne nemlig 38 procent mere smør end de gør i årets øvrige måneder. Den stigning betyder, at der bliver solgt rundt regnet 3,7 millioner pakker smør mere i december.

Men det kunne man næsten have sagt sig selv, når man tænker på at smør på det nærmeste er hovedingrediensen i alt fra julekager som vaniljekranse til de brunede kartofler for ikke at glemme den brune sovs.

Post Author: Daniel Mendoza